Roberto

Kovačica

Član od: 22.11.2016.

Korisnika ne možete oceniti:

  • ako ste se nedavno registrovali,
  • ako se iz Vaše konverzacije KP Porukama ne može utvrditi da je do kupoprodaje došlo,
  • ako ste ga već ocenili pre manje od 7 dana,
  • ako je konverzacija starija od 30 dana,
  • ako ste korisnika već ocenili iz iste konverzacije.

Oprema za poslovanje > Trgovina | Oprema i aparati

Opis iz oglasa tačan: Ne

Komunikacija protekla dobro: Može bolje

Ispoštovan dogovor: Ne

Poslao mi kolica kome je jedan držač točka polomljen.
Ako je kupac utvrdio da je kupljeni predmet oštećen, ima pravo da ga vrati i novac, kao i poštanski troškovi će biti vraćeni. Ovaj kupac mi nije ništa javio u vezi oštećenja, nego je odmah zalepio negativnu ocenu! Nije mi jasno, ako su kolica oštećena, zašto se kupac nije javio da ih vrati nakon što je utvrdio da su oštećena, nego je zadržao kolica? Ja nisam primetio da su kolica oštećena, jer ih nisam nikad ni koristio. To su kolica mog oca, koje sam dobio od njega i koje je on doneo iz Nemačke.

Kompjuteri | Desktop > Procesori

Opis iz oglasa tačan: Ne

Komunikacija protekla dobro: Ne

Ispoštovan dogovor: Ne

Kuler procesora koji mi je gospodin poslao ne odgovara matičnoj ploči koju je naveo kao odgovarajuću. Takođe, CPU je sečen rađen i prepravljan zbog čega ne bih rizikovao da upropastim matičnu ploču.
Ja nisam kriv, ako kuler ne odgovara matičnoj ploči. Postoje razne matične ploče, kao i kuleri. Onaj koji kupuje, treba da zna šta mu odgovara. Ovaj kupac je naveo da je CPU sečen, rađen i prepravljan. Izgleda da mu je bilo vrlo teško da pročita opis, pre nego što kupi stvar!? U opisu sam jasno naveo da nudim modifikovan Intel Xeon X5450 Quad Core za Socket LGA775. A vidi se i na slici koju sam bio postavio u oglasu da je CPU prepravljan. I ne znam šta tu sada nije jasno? Osim toga sam naveo i link gde mogu svi detalji da se pročitaju: https://ark.intel.com/content/www/us/en/ark/products/34446/intel-xeon-processor-x5450-12m-cache-3-00-ghz-1333-mhz-fsb.html?q=X5450 Može se pročitati da se radi o CPU za Socket LGA771, ali ja sam lepo naveo da se radi o modifikovanom procesoru za Socket LGA775. Nisam ja jedini koji nudi modifikovane procesore. Ovde se mogu i drugi oglasi videti gde prodavci nude modifikovane procesore. Očigledno je da gospodin ne zna šta znači reč "modifikovan"! Kuler kao i CPU su testirani i apsolutno ispravni, ali pošto se gospodin plaši da ugradi CPU, jer će možda matična da eksplodira, onda neka više ne kupuje tako opasne stvari. Ja ne mogu biti kriv što neki ljudi imaju razne fobije. Ako se gospodin prevario, jer nije dobro pročitao oglas, mogao je slobodno da vrati CPU + kuler i vratio bi mu novac. Ali nije me ni obavestio da hoće da vrati, niti je tražio da mu vratim novac?

Kompjuteri | Desktop > Grafičke kartice

Opis iz oglasa tačan: Ne

Komunikacija protekla dobro: Ne

Ispoštovan dogovor: Ne

Ovo je prvi put da nekome dajem negativnu. Prodavac mi je poslao neispravnu, otvaranu, pokidanu, polovnu antenu koju sam probao na dva kompjutera i ni na jednom nije hvatala signal na samo par metara od rutera i jos je odbio da mi je zameni i vrati mi novac posle vise od sest dana natezanja sa njim (tacnije od 27.1.2020). Prodavac je prevarant i ne savetujem nikome nikakvu saradnju sa nim. Kao dokaz cu iskopitati deo dopisivanja sa doticnim Recite mi iskreno, da li ste vi otvarali ovu antenu? 19:53h Pa napisao sam već juče da kada povučete donji deo može da se izvuče bakarna žica koja ima vijuge kao feder. Plastika je samo zaštita za žicu. Ima antene sa postoljem koje se prodaju i bez te zaštitne plastike. Da nisam otvarao, nebi mogao da znam kako izgleda. Ja se bavim elektronikom i kompjuterima, pa me sve interesuje u vezi sa time. Otvarao sam i mobilne telefone, satelitske risajvere, muzičke sintisajzere, laptope, kompjutere, sklapao i popravljao. 20:13h
Tvrdi da sam mu poslao neispravnu, pokidanu antenu. A dokaz nisam je ova prepiska: Prodavac: 29.01.2020 19:51h Ja sam sve antene koje imam proverio pre slanja i ako su nove i sve su ispravne, tako da ne može da bude do antene. Jedino ako se polomila u transportu! Ali to bi se sigurno videlo. Kupac: 19:53h Ne nije polomljena niti ostecena ni ogrebana nije, nije do transporta. Dotični se iskreno izrazio da nije oštećena i zato ne može da bude pokidana, pa se jasno vidi ko ovde koga laže. Ako je sam polomio antenu, onda mu niko nije kriv. Što se hvatanja signala tiče, to je sigurno do kartice, kao što sam već više puta naglasio. Prodavac: 28.01.2020 19:18h Pa ako laptop sa integrisanom wifi karticom hvata signal bez problema, šta će ti onda ova antena? I koju antenu si koristio pre ove i gde si je priključio? Kupac: 19:22h potrebna mi je za desktop racunar nisam koristio ni jednu. na kartici u kompu nemam antenu to je komp koji sam skoro sklopio Aha, znači priznao je da je sklapao komp od nekih starih delova koji verovatno nisu ispravni. Da je kartica kupljena kao nova, onda bi uz karticu dobio i antenu i nebi morao da kupuje naknadno. Treba da bude jasno da stare kartice mogu lako da budu neispravne! Kupac: 19:46h Sam sam ga sklopio i isprobao sam antenu i na rigu koji majnuje ali ne pokazuje signal. Otvoricu je pa vam javljam Kupac: 19:48h Pokidana je zicica. Da li da pokusam da je zalemim? Prodavac: 28.01.2020 19:51h Pa ako imaš lemilicu, pokušaj da je zalemiš? Kupac: 19:58h https://i.ibb.co/9t6wWVr/0-02-05-6fc43dc759353a8294044816aedfdd8446f3f36c8f0cb4f6fae7129282cf9cb4-e9b9b8c8.jpg Kao što može jasno da se vidi da ova žica na slici nema veze sa tom antenom i da laže! Ako link više ne radi, onda ga je dotični uklonio! I dobro se pazite od ovakvih kupaca!!!
PredlogProblemKontakt

U skladu sa Pravilima i uslovima korišćenja i Polisom o poštovanju privatnosti, KupujemProdajem koristi Cookie-je da bi obezbedio dobro korisničko iskustvo, prikazivanje personalizovanog sadržaja, prikazivanje reklama, kao i druge funkcionalnosti i usluge koje ne bismo mogli da obezbedimo bez Cookie-ja.