slika
1 od 1

Rešeni zadaci iz programskog jezika JAVA- Kraus

850 din

Beograd | Rakovica
Korišćeno
Dostupno odmah
46
3
pre 13 dana
Odgovara na 94% poruka, uglavnom u roku od 15 minuta.
Duda
Član od 21.12.2021.
Svi oglasi

Godina izdanja:  2007
Jezik:  Srpski
Autor:  Strani

Ova zbirka zadataka je pomoćni udžbenik za učenje programiranja na jeziku Java. Zadaci prate gradivo autorove knjige Programski jezik Java sa rešenim zadacima. Zbirka je namenjena za upotrebu u fakultetskoj nastavi ali može da se koristi i za samostalno produbljivanje znanja iz programiranja.

Rešenja svih zadataka su potpuna u smislu da priloženi programi mogu da se izvršavaju na računaru. Pored samih tekstova programa priloženo je samo malo objašnjenja, prvenstveno u obliku slika i formula. Očekuje se da će izvođač nastave dati dodatna usmena objašnjenja slušaocima. Uz malo više napora zadaci mogu da se shvate i samostalno. Uz svaki program dat je i primer izvršavanja da bi se olakšalo razumevanje rada programa.

Kroz zadatke, pored elemenata samog jezika, prikazani su osnovni principi objektno orijentisanog programiranja (sakrivanje podataka, ponovno korišćenje koda, nasleđivanje i polimorfizam), konkurentnog programiranja (rad s nitima) i izrade programa zasnovanih na grafičkoj korisničkoj površi (rad s prozorima). Prikazani su i najčešće korišćeni postupci u programiranju: pretraživanje i uređivanje nizova, obrada znakovnih podataka, rad s bitovima, rad s dinamičkim strukturama podataka (kao što su liste i stabla) i obrada datoteka. Posebna pažnja posvećena je i inženjerskim aspektima programiranja: preglednosti, razumljivosti i efikasnosti.

KNJIGA JE ODLIČNO OČUVANA, KAO NOVA !

 

Slanje knjiga post ekspresom pouzećem ili preporučenom tiskovinom , unapred uplatom na račun banke INTESE ili AIK banke.
Lično preuzimanje u Rakovici na adresi ili bliža okolina.
Za kupovinu 3 i više knjiga iz zasebnih oglasa, a da nisu iz kompleta, troškove dostave snosi prodavac.
ID Oglasa: #144482741
Informacije

Lično preuzimanje u Rakovici na dogovorenoj adresi.

Slanje CC paketom sa unapred uplatom na račun ( trenutno najpovoljniji način slanja. ) 

Post ekspresom pouzećem.  

PredlogProblemKontakt

U skladu sa Pravilima i uslovima korišćenja i Polisom o poštovanju privatnosti, KupujemProdajem koristi Cookie-je da bi obezbedio dobro korisničko iskustvo, prikazivanje personalizovanog sadržaja, prikazivanje reklama, kao i druge funkcionalnosti i usluge koje ne bismo mogli da obezbedimo bez Cookie-ja.