slika
slika
slika
1 od 3

Joškin Šiljan, ulje na platnu

650 €

Novi Sad
587
6
pre 14 dana
Lazar
Član od 05.01.2012.
Svi oglasi
Autor: Joškin Šiljan (Nebojša Stojković)

Naziv dela: Zapis naroda nebeskog o uzgoju svetlih ideala

Tehnika: ulje na platnu

Dimenzije: sama slika 67 x 57 cm

                  sa ramom  75 x 65 cm

 

Joškin Šiljan (Nebojša Stojković) rođen je 1953. u Pirotu. Živi i radi u Grdelici, Srbija. Po vokaciji inženjer građevine, a po rođenju umetnik. Slikarstvom se aktivno bavi od 1987. godine, a zvanično izlaže od 1994. Pripada generaciji umetnika koji se na domaćoj umetničkoj sceni formiraju devedesetih godina prošlog veka. Član je ULUS-a. Dobitnik je velikog broja nagrada i priznanja i jedan je od najpoznatijih i najaktivnijih autora na našoj umetničkoj sceni, eksponent art brut umetnosti. Izlagao je u svim značajnijim galerijskim prostorima u Srbiji i regionu, a izlaganje u svetski poznatim muzejima i galerijama, čini ga jednim od najznačajnijih međunarodno priznatih savremenih umetnika sa ovih prostora. Učesnik je velikog broja samostalnih i grupnih izložbi, umetničkih kolonija i rezidencijalnih programa u zemlji i inostranstvu. Njegovi radovi nalaze se u značajnim muzejskim i privatnim kolekcijama. Dobitnik je više nagrada među kojima su i: Zlatna paleta – nagrada za slikarstvo na prolećnoj izložbi ULUS-a (2006), Velika nagrada – 14. Bijenale naivne i marginalne umetnosti (2009), Glavna nagrada za slikarstvo na papiru OSTEN (2016), Zlatni OSTEN za crtež (2018).

 

Najviše mi odgovara lično preuzimanje kod mene na adresi ili negde u centru Novog Sada, kako biste mogli da se uverite u kvalitet dela koje nudim.  

 

Pogledajte i ostale moje objave klikom na ikonu "svi oglasi".

 
ID Oglasa: #143809573
PredlogProblemKontakt

U skladu sa Pravilima i uslovima korišćenja i Polisom o poštovanju privatnosti, KupujemProdajem koristi Cookie-je da bi obezbedio dobro korisničko iskustvo, prikazivanje personalizovanog sadržaja, prikazivanje reklama, kao i druge funkcionalnosti i usluge koje ne bismo mogli da obezbedimo bez Cookie-ja.