slika
slika
slika
slika
1 od 4

Marius Girard- Litografija

40 €

Beograd
Dostupno odmah
218
1
pre 2 dana
Odgovara na 96% poruka, uglavnom u roku od 6 sati.
Zoran
Član od 27.01.2011.
kp izlog
Marius Girard
Tehnika: Litografija
Dimenzija sa ramom:34,5x25,5
Dimenzija bez rama: 33x24
Šifra: 98                                        

Veoma malo podataka o Mariusu Girardu. Žena koja poseduje originalnu Girardovu sliku poslala mi je kopiju novinskog intervjua sa Girardom iz 1972. godine. Fotografija Mariusa Girarda i njegovog nećaka Villiama Girarda preuzeta je iz članka. Na ovoj slici Girard je imao 45 godina. Nije bio oženjen.

Marius Girard rođen je u Rheims-u u Francuskoj, verovatno 1927. godine, ali možda 1926. godine. Pohađao je redovnu školu i koledž do 19. godine, a zatim je studirao na nekoliko umetničkih akademija. Jedino zanimanje mu je bilo kao umetnik. Vlasnik je kuće (kondominijuma) u ulici koja se zove Rue St. Rustikue u Parizu.

Girard je poznat po slikanju impresionističkih scena Pariza. Ima izvanrednu sposobnost boje. Neke slike su reprodukovane za grafike i razglednice. Jedan je od svetski reprodukovanih umetnika. 1972. godine jedna od njegovih razglednica prodavala se više od 15 godina. Žirard je uradio 135 slika u akvarelu za predvorje i sobe hotela Hilton u Parizu.

Girard je svoja originalna ulja i akvarele prodavao na ulicama Montmartra (Pariz). Ovo je kvart Pariza, u severnom delu, poznat po kafićima i kao umetnička četvrt. U internetskim chat sobama postoji nekoliko računa ljudi koji su umetnička dela kupovali direktno od Girarda tokom 1950-ih, 1960-ih i 1970-ih. Tokom prve Girardove posete Sjedinjenim Državama i Kanadi 1972-73.

Girard slika na otvorenom direktno sa lica mesta. Da bi započeo akvarel, Girard skicira u osnovnim linijama štapom umočenim u mastilo ili tamnu boju. Koristi popsicle ili druge štapiće koje oštri nožem. Njegov stil naglašava linearne efekte. Linije se kreću od tankih do debelih. Štapom se stvaraju razne teksture i senke. Nakon završetka ove faze, radi akvarelnim bojama nanešenim četkama. Žirard radi akvarele na „ specijalnom kartonu“ . . Žirard slika više akvarela nego ulja. Rekao je da se njegova tehnika razlikuje kod slikanja uljanim bojama.

Brojni su oglasi za Girard na raznim aukcijskim lokacijama, ali zapisi su obično dostupni samo članovima. Mnoge originalne slike i reprodukcije prodate su putem aukcijskih kuća. Na vvv. artprice. com bilo je navedeno sedam slika. Na vvv. goantikues. com originalna slika u akvarelu koštala je 1.000 američkih dolara. Veličina slike je 15 Ks 20 ", a datum je 1950-ih ili 1960-ih. Takođe je radio slike gvašem (neprozirne akvarele). Postoje zapisi na aukcijama za originalne crteže olovkom i mastilom.

Većina Girardovih otisaka su litografije. Iako se čini da su potpis i naslov ispod svakog otiska originalni rukopis olovkom, oni su odštampani kao deo litografije. Štampani su na teškom papiru blage teksture.

Marius Girard je naveden u „ Rečniku slikara Montmartra“ , urednik Andre Roussard. Knjiga sadrži biografije 4.285 umetnika u godinama 1800-1999.

Svi podatci su iz novinskog članka - Loraina, Ohio, u okrugu Lorain. Datum nedelje, 19. novembra 1972. Naslov „ Razglednice su ga obogatile"

ID Oglasa: #131513727
PredlogProblemKontakt

U skladu sa Pravilima i uslovima korišćenja i Polisom o poštovanju privatnosti, KupujemProdajem koristi Cookie-je da bi obezbedio dobro korisničko iskustvo, prikazivanje personalizovanog sadržaja, prikazivanje reklama, kao i druge funkcionalnosti i usluge koje ne bismo mogli da obezbedimo bez Cookie-ja.