slika
slika
slika
slika
1 od 4

Marklen Mosijenko-ulje na platnu

340 €

Beograd
Dostupno odmah
446
4
pre 9 dana
Odgovara na 96% poruka, uglavnom u roku od 6 sati.
Zoran
Član od 27.01.2011.
kp izlog

UZ SVAKU KUPLJENU SLIKU POTPISUJEMO KUPOPRODAJNI UGOVOR
MOGUĆNOST PLAĆANJA NA RATE

Marklen Mosijenko

Tehnika: Ulje na platnu
Dimenzija sa ramom:57x72
Dimenzija bez rama:46x61
Godina nastanka: deveta decenija dvadesetog veka
Šifra:364
Akademski slikar Marklen Mosijenko, rođen je 1928. godine u Odesi, pripada srednjoj generaciji beogradskih slikara. Slikarstvo je studirao i učio na Akademiji likovnih umetnisti i u Umetničkoj radionici Đorđa Andrejevića Kuna.

Stekaviši formalne kvalifikacije M. Moskjenko i dalje uporno radi, traži, stvara i redovno izlaže svoje radove na grupnim a zatim samostalnim izložbama u Beogradu 1961. i 1973, u Zemunu 1974. i u Beogradu 1976. godine. To traženje sopstvenog ličnog izraza postoji i danas i može se reći, da ono donosi rezultate koje je veoma pohvalno ocenila i kritika i publika. Njegove slike stoga se nalaze u mnogim stanovima građana, privatnim zbirkama i ustanovama.



Na poslednjoj jesenjoj izložbi u Zemunu otvorenoj 1974. god. u Domu RV i PVO, građani Zemuna, ljubitelji umetnosti, bili su impresionirani njegovim radovima što se u prvom redu odnosilo na vedute Zemuna. Pred mnogoorojnim posetiocima iskrsavali su iz-gledi grada, njegovih delova, redovi kuća, najvećim delom prizemnih, barokni zvonici, dvorišta, starivske kapije, redovi drveća s bogatim krošnjama i rastinjem nenametljivih nijansi boja. Likovni kritičari su to zapazili i tražeći sličnost s viđenim, izrekli su konstataciju da to nisu romantični, katkad sladunjavi nemački pej-saži prošlog stoleća, „ već holandski predeli koje su njihovi autori krajnje pojednostavljenim sredstvima preobraćali iz monotonih isečaka prirode u snažan umetnički doživljaj".

ID Oglasa: #130559922
PredlogProblemKontakt

U skladu sa Pravilima i uslovima korišćenja i Polisom o poštovanju privatnosti, KupujemProdajem koristi Cookie-je da bi obezbedio dobro korisničko iskustvo, prikazivanje personalizovanog sadržaja, prikazivanje reklama, kao i druge funkcionalnosti i usluge koje ne bismo mogli da obezbedimo bez Cookie-ja.