slika
1 od 1

Pedja Milosavljevic

Kontakt

Kragujevac
569
11
pre 11 dana
Milan
Član od 22.07.2018.
Svi oglasi

Autor: Pedja Milosavljevic
Tehnika: akvarel na kartonu
Dimenzije: 40x58 cm
Godina nastanka: 1974. god.  

 

Peđa Milosavljević je rođen 1908. godine u Lužnicama kod Kragujevca. Gimnaziju i Pravni fakultet završio je u Beogradu, a slikarstvo je privatno učio kod Jovana Bjelića, dok se usavršavao u Parizu.

Kao diplomirani pravnik bio je više godina u diplomatskoj službi u Parizu, Madridu i Londonu. Članke o umetnosti objavljivao je u “ Umetničkom pregledu” . Pored knjige eseja “ Između trube i tišine” , napisao je i nekoliko drama, među kojima je najpoznatija “ Zopir” iz 1966. godine. Kao slikar bio je član grupa “ Dvanaestorica” i “ Šestorica” , a redovni član SANU postao je 1976. godine.

Nosilac je Gran prija za slikarstvo na Međunarodnoj izložbi u Parizu, 1937. godine, Sedmojulske nagrade, nagrade Oktobarskog salona, Zlatne plakete ULUS-a i drugih.   

ID Oglasa: #153076466
PredlogProblemKontakt

U skladu sa Pravilima i uslovima korišćenja i Polisom o poštovanju privatnosti, KupujemProdajem koristi Cookie-je da bi obezbedio dobro korisničko iskustvo, prikazivanje personalizovanog sadržaja, prikazivanje reklama, kao i druge funkcionalnosti i usluge koje ne bismo mogli da obezbedimo bez Cookie-ja.