slika
slika
slika
slika
slika
slika
1 od 6

Stanislava Knez Mihajlović-akvarel dvostrani

150 €

Beograd
Dostupno odmah
149
0
pre 14 dana
Odgovara na 95% poruka, uglavnom u roku od 6 sati.
Zoran
Član od 27.01.2011.
kp izlog
Stanislava Knez Mihajlović
Tehnika: Akvarel dvostrani
Godina nastanka: 1976.
Motiv: Sunčana Strana
Dimenzija bez rama: 32x15
Dimenzija sa ramom: 56x40
Šifra:260
Beogradska umetnica Stanislava Knez-Milojković se pre 24 godine preselila iz Beograda u Sežanu, a bavi se slikarstvom, ilustracijom i oblikovanjem.

Učestvovala je na mnogim zajedničkim izložbama i imala 35 samostalnih - u Jugoslaviji, Kanadi, Italiji, Nemačkoj, Švedskoj, Švajcarskoj, Sloveniji, Srbiji.

Njene slike su u opusu poznatih domaćih i svetskih kolekcija, a izlagala je i sa članovima Kraljevskog instituta akvarelista Velike Britanije u Londonu.

Knjiga poezije Vesne Krmpotić "Vilin svlak" sa ilustracijama Stanislave Knez Milojković nalazi se u Tejt galeriji u Londonu, na odeljku XX veka, a izbor Cankareve poezije - "Poems", takođe s njenim ilustracijama, nalazi se u The British Library - Slovanic and East European Collections.

Samostalna umetnica i članica ULUPUDS-a, Stanislava Knez-Milojković je rođena u Paraćinu 1930. godine, a stekla je likovno obrazovanje na Višoj pedagoškoj školi u Beogradu. Zatim se usavršavala u Parizu i stdijskim putovanjima u Italiji, Nemačkoj, Češkoj, Velikoj Britaniji i Švajcarskoj.

Slikar Mića Popović svojevremeno je za nju rekao da je, prema njegovom saznanju, “ jedina ličnost u našoj novijoj umetnosti koja se akvarelom bavi dosledno i odgovorno, dostižući pri tom najviši stepen majstorstva” .

Povodom izložbe Stanislave Knez Milojković u galeriji “ Rozario” u Dubrovniku 1976. godine, u “ Dubrovačkom vjesniku” zabeleženo je da je ta umetnica potvrdila visoku vrednost prastare tehnike akvarela, postigavši u njoj domet tehničkog i poetskog kazivanja.

 SVAKA PROVERA JE MOGUĆA-LIČNA KOLEKCIJA
POGLEDAJTE SVE SLIKE NA KP IZLOGU!   
https: //keepers-of-history. kpizlog. rs/
ID Oglasa: #130808873
PredlogProblemKontakt

U skladu sa Pravilima i uslovima korišćenja i Polisom o poštovanju privatnosti, KupujemProdajem koristi Cookie-je da bi obezbedio dobro korisničko iskustvo, prikazivanje personalizovanog sadržaja, prikazivanje reklama, kao i druge funkcionalnosti i usluge koje ne bismo mogli da obezbedimo bez Cookie-ja.