slika
slika
slika
slika
1 od 4

Sveti Juda Tadej-Kraj XVIII veka

440 €

Beograd
Dostupno odmah
273
1
pre 4 dana
Odgovara na 95% poruka, uglavnom u roku od 6 sati.
Zoran
Član od 27.01.2011.
kp izlog

STRUČNO MIŠLJENJE
Slika je stara od 150 do 170 godina
Sveti Juda Tadej-XVIII-XIXvek
Rani klasicizam
Dimenzija bez rama : 96,5x70,5
SVAKA PROVERA JE MOGUĆA
POGLEDAJTE SVE SLIKE NA KP IZLOGU!   
https: //keepers-of-history. kpizlog. rs/ 

Juda Tadej (grč.  Θ α δ δ α ίο ς ) bio je jedan od dvanaestorice Apostola Hristovih, brat Jakova Pravednog, poznat i pod imenom Juda Jakovljev i Levej Tadej.

Njegov otac Josif drvodelja imao je četiri sina: Jakova, Josiju, Simona i Judu. Ovaj Juda naziva se ponekad Juda Jakovljev, po znamenitijem od sebe bratu svome Jakovu. Svoju poslanicu sveti Juda počinje ovako: „ Juda sluga Isusa Hrista, brat Jakovljev“ (Jd 1,1). I ako se i on mogao nazvati bratom Gospodnjim koliko i Jakov, on to nije činio iz smirenja i stida, jer u početku nije verovao u propovedi Isusa Hrista.

Propovedao je Jevanđelje po Judeji,  Samariji,  Galileji,  Idumeji,  Siriji,  Arabiji,  Mesopotamiji i Jermeniji. U Edesi, dopunio je propoved drugoga Tadeja. Kada propovedaše u predelima oko Ararata, bi uhvaćen od neznabožaca, raspet na krst i strelama ubijen, da večno caruje u Carstvu Hristovom

ID Oglasa: #131684798
PredlogProblemKontakt

U skladu sa Pravilima i uslovima korišćenja i Polisom o poštovanju privatnosti, KupujemProdajem koristi Cookie-je da bi obezbedio dobro korisničko iskustvo, prikazivanje personalizovanog sadržaja, prikazivanje reklama, kao i druge funkcionalnosti i usluge koje ne bismo mogli da obezbedimo bez Cookie-ja.