slika
slika
slika
slika
slika
1 od 5

Tikalo - Bez naziva

250 €Fiksno

Beograd
13
0
pre 13 dana
Odgovara na 93% poruka, uglavnom u roku od 2 sata.
Dusan Bjelac
Član od 05.12.2012.
Svi oglasi

Tehnika: : olovka i ulje na hartiji

Dimenzije : 45,5 (h) x 38,5 (w) cm sa ramom; 25,5 (h) x 19 (w) cm bez rama;

Naziv crteža: Bez naziva

Godina nastanka : 1996.

Potpis sa godinom, desno u donjem uglu.

Crtež je kupljen od autora.

Drveni ram + antirefleksno staklo.

Kontakt na mail: bjelacdusan011@gmail. com

Svaka provera je moguća-lična kolekcija

Mihajlo Đoković Tikalo je rođen 1. januara 1941. g. u Čačku. Već na njegovim najstarijim sačuvanim crtežima ogleda se Tikalov nemirni temperament, mašta i ironija. Nakon srednje škole završio je Akademiju likovnih umetnosti u Beogradu, gde i danas živi radi. Slikar sa jednim od najspecifičnijih i najuzbudljivijih opusa u srpskom slikarstvu u poslednjih pola veka.

Mihailo Đoković Tikalo nikada nije postao član Mediale, ali će mu njeni pripadnici i njihova shvatanja celog života biti veoma bliski. Tikalo nije ušao u hram Mediale, ali je nedaleko od njega podigao svoju sopstvenu crkvu. I u tu crkvu je uneo svoju ikonu: Hijeronimusa Boša. Sami Holanđani su našeg slikara proglasili "mlađim bratom Hijeronimusa Boša".

Član je ULUS-a. Za sebe kaže da je izraziti nostalgičar i samotnjak, ali i nepatvoreni hedonista i optimista. Na širem, evropskom planu, slikarstvo Mihaila Đokovića Tikala može se podvesti pod „ novi nadrealizam“ . Međutim, pravi prostor njegovog interesovanja JE ezoterija.

Od 1980. do 1996. godine odvija se najplodnije razdoblje rada.

Prodaje se zbog odlaska u inostranstvo.

ID Oglasa: #165863361
PredlogProblemKontakt

U skladu sa Pravilima i uslovima korišćenja i Polisom o poštovanju privatnosti, KupujemProdajem koristi Cookie-je da bi obezbedio dobro korisničko iskustvo, prikazivanje personalizovanog sadržaja, prikazivanje reklama, kao i druge funkcionalnosti i usluge koje ne bismo mogli da obezbedimo bez Cookie-ja.