slika
slika
slika
1 od 3

Stanisa Pavlovic-Borini pozorisni dani

40 €

Beograd | Novi Bg.
165
4
juče
Odgovara na 53% poruka, uglavnom u roku od jednog dana.
Radoko Art
Član od 28.09.2016.
Svi oglasi

Stanisa Pavlovic, rodjen 1945. g. u okolini Vranja. Akademski vajar, zavrsio Akademiju primenjenih umetnosti-odsek vajarstva, u Beogradu,1970. g. u klasi profesora Miodraga Zivkovica. Autor je monumentalnih spomenika u Kragujevcu-Sumaricama, kadinjaci i Sutjesci.2021. g pod autorstvom 
Stanislava-Stase Zivkovica je izasla monografija, pod nazivom-Vajarska tajna Stanimira Pavlovica-Velikan s juga koga smo zaboravili. . . -Njegovi radovi se nalaze na svim kontinentima, osim Australije. U svetskim muzejima i galerijama se nalazi preko 300 njegovih radova. U muzejima i galerijama Njujorka se nalazi 12 njegovih eksponat, zatim u Becu, Madridu, Briselu, Rimu, Zenevi, Atini, San Francisku, Kuvajtu, Severnoj Koreji itd. . . Izlagao je na 15 samostalnih i preko 300 grupnih izlozbi u zemlji i inostranstvu. Dobotnik je brojnih  domacih i inostranih nagrada. Radio je u bronzi, mesingu, aluminijumu, staklu, drvetu, kamenu.
-Mesing na mermernom postolju,11,5x15/15x15cm. (Statua-Borini pozorisni dani u Vranju-
Nagrada koja se dodeljuje najboljim pozorisnim umetnicima, rediteljima, glumcima. . )Signirano,
gore u sredini, P. S. cirilicom.

ID Oglasa: #129631210
PredlogProblemKontakt

U skladu sa Pravilima i uslovima korišćenja i Polisom o poštovanju privatnosti, KupujemProdajem koristi Cookie-je da bi obezbedio dobro korisničko iskustvo, prikazivanje personalizovanog sadržaja, prikazivanje reklama, kao i druge funkcionalnosti i usluge koje ne bismo mogli da obezbedimo bez Cookie-ja.