slika
slika
slika
slika
slika
slika
1 od 6

Vukosav Ilic-(Vuk iz Crnca)-Cvece

380 €

Beograd | Novi Bg.
160
5
juče
Odgovara na 53% poruka, uglavnom u roku od jednog dana.
Radoko Art
Član od 28.09.2016.
Svi oglasi

VUKOSAV ILIĆ – VUK, samouki slikar, rođen 1950, u selu Crnča, kod Svetozareva.
Počeo je da slika još kao učenik, pod uticajem već afirmisanih jagodinskih naivaca.

„ Kolorit mu je bogat, raskošan i živopisan, prefinjen i autentičan. Takvom bojom i tehnikom postiže jedinstvenu poetičnost naslikanih događaja, iskreno, nežno i neposredno, ali i sugestivno, njegove slike doživljavaju se kao najlepše narodne legende, bajke, pastirske idile. . . “
Njegov slike obišle su mnoge svetske metropole i svuda izazvale veliko interesovanje.
Povodom samostalne izložbe u Francuskoj su ga nazvali „ princem naivne umetnosti“ , a Pjer Espil, oduševljen Vukovim radovima, tom „ bujicom hortenzija“ i „ eksplozijom cveća koje doseže do neba“ , poredi ga sa Šagalom i uzvikuje: „ Boje su delikatne, materija nadmoćna. Sve je anđeosko, koliko i genijalno“ .

-Ulje na lesonitu,40x22/59x41cm. potpisana, dole, sredina, Ilic Vukosav-Vuk iz Crnca,05. g.

Slika je izlagana u februaru 2007. g. u Umjetnickoj galeriji-Vitomir Srbljanovic-u Pljevljima, pod pokroviteljstvom S. O. Pljevlja. Tom prilikom je izdat i mini katalog ove izlozbe, gde se i nalazi ova slika.

ID Oglasa: #156306322
PredlogProblemKontakt

U skladu sa Pravilima i uslovima korišćenja i Polisom o poštovanju privatnosti, KupujemProdajem koristi Cookie-je da bi obezbedio dobro korisničko iskustvo, prikazivanje personalizovanog sadržaja, prikazivanje reklama, kao i druge funkcionalnosti i usluge koje ne bismo mogli da obezbedimo bez Cookie-ja.