slika
slika
1 od 2

Zevalica

200 din

Beograd
Dostupno odmah
1.356
40
pre 13 dana
Odgovara na 100% poruka, uglavnom u roku od 60 minuta.
Gordana
Član od 07.07.2015.
Svi oglasi
Ova cvetnica je poreklom iz južnih delova Europe. Veoma je otporna i nezahtevna biljka koja često prezimi na otvorenom prostoru, a već u rano proleće ponovo počinje da cveta. Cveta veoma dugo, sve do zime, ako su zime blage, ponekad se može videti biljka u cvetu.  

Razmnožava se semenom i seje se pod staklo u februaru mesecu, a na otvoreno se presađuje krajem aprila i početkom maja. Može se sejati i direktno u baštu, a ako želite da kasnije cveta, treba je posejati u junu. Mladoj biljci je dobro skratiti vrh (pancirati), to podstiče grananje biljke.  

Nije zahtevna i dobro podnosi obično baštansko zemljište, malo vlažno i dobro drenirano. Voli sunčana mesta, ali će dobro napredovati i u blagoj seni. Postoje razne vrste ove biljke, niske koje narastu samo desetak cm, pa one visoke koje mogu dostići visinu i od jednog metra.  

Cvetaju u raznim bojama, postoji bela, žuta, narandžasta, crvena, ljubičasta, kao i sve moguće nijanse između ovih boja. U poslednje vreme se mogu videti i dvobojne vrste.  

Prilikom sadnje, vodite računa o rastojanju među biljkama, a ono treba da bude najmanje 25 cm pa i više. Kad jednom posadite ovu biljku u svoju baštu, pošto je sklona samozasejavanju, godinama će vam nicati nove biljke. Pošto se međusobno mešaju, imaćete uvek cvetnice u različitim bojama.
Imam belu i roze boju. Saljem bez saksije.  

N A R U Č I V A NJ E:                     
pozovite na broj 0642312269 ili posaljite poruku na sajt sa sledećim podacima:                         
                                
1. Ime i prezime

2. Ulica i broj, mesto i postanski broj
3. Broj vaseg telefona
4. Ime biljke i broj komada koji zelite

***u najkracem roku saljem postekspresom i obavestavam vas porukom kad posaljem***

 

***sve sto vas zanima slobodno pitajte***



POGLEDAJTE I OSTALU MOJU PONUDU


ID Oglasa: #119735869
Informacije

https: //novi. kupujemprodajem. com/gordana/svi-oglasi/933273/1

PredlogProblemKontakt

U skladu sa Pravilima i uslovima korišćenja i Polisom o poštovanju privatnosti, KupujemProdajem koristi Cookie-je da bi obezbedio dobro korisničko iskustvo, prikazivanje personalizovanog sadržaja, prikazivanje reklama, kao i druge funkcionalnosti i usluge koje ne bismo mogli da obezbedimo bez Cookie-ja.