Vlado

Novi Sad

Član od: 07.11.2010.

Korisnika ne možete oceniti:

  • ako ste se nedavno registrovali,
  • ako se iz Vaše konverzacije KP Porukama ne može utvrditi da je do kupoprodaje došlo,
  • ako ste ga već ocenili pre manje od 7 dana,
  • ako je konverzacija starija od 30 dana,
  • ako ste korisnika već ocenili iz iste konverzacije.

Kompjuteri | Desktop > Polukonfiguracije

Opis iz oglasa tačan: Ne

Komunikacija protekla dobro: Ne

Ispoštovan dogovor: Ne

Desetak godina sam korisnik usluga kp sajta i nikada do sada nisam morao da dam nikome negativnu ocenu. Ali, kako kazu, za sve postoji prvi put. Ukoliko čitate ovo treba da znate da prodavcu ovo nije prvi put da ovako nesto radi. Već je jednom dobio negativnu za skoro identičnu stvar. Budite pametniji od mene i zaobidjite ga. Fin i ugladjen dok ne proda a ppsle drzak i bezobrazan. Neuvidjajan u avakom pogledu. Naime prodavac mi je prodao polukonfiguraciju. Maticnu, procesor sa kulerom i kuciste sa napajanjem. Po dogovoru mi je to doneo u stan. Prikljucili smo hard disk iz mog starog racunara, moju staru graficku na moj monitor. Graficku nije moga da pritegne jer nije imao odgovarajuci sraf. Rekao je da nema vremena da ceka da ja instaliram windows i dodao da mogu par dana da probam i da ce uvaziti ako nesto ne bude u redu. Odmah po instalaciji windowsa sam primetio da slika na monitoru treperi ali sam pomislio da je do moje stare kartice. Ili mozda zbog srafa koji fali. Trebalo mi je par dana da nadjem sraf koji je odgovarajuci i da karticu pritegnem. Nije pomoglo. Onda sam 5 dana kupio drugu, jacu graficku kartu i kad sam je instalirao ponovo sam imao isti problem. Ni najnoviji drajveri nisu pomogli. Monitor na 60 herca kako i mora i treba da bude. Tada sam vec posumjao da nesto nije u redu. Probao sam i svoju staru i novu karticu na svim starom racunaru sa istim monitorim. Tamo je sve bilo besprekorno. Tada sam resio da to javim prodavcu i najnormalnije mu saopstio da ocekujem od njega da dodje i proba da resi stvar. Ili da mi vrati pare a ja njemu robu. E tad pocinje prepiska koja je trajala skoro citavu noc. Od uljudnog razgovora sa moje strane dobijao sam samo uvrede na moj racun. Da sam neznalica, lazov, nestrucan. Cak je pominjao i to da sam taksista a mi su u nista ne razumemo. Jednom recju odvratno. Prekinuo sam dalju prepisku i dao mu rok do sutravu 14h ili dajem negativnu. Rok je istekao. Izbegavajte ovog prodavca. Nije vredan zivaca!
Jednostavno i najlakse bih mogao napisati da NEMAM KOMENTAR na ovakvu erupciju najblaze receno neistina iznetih o meni. Medjutim ipak cu da pojasnim sta se desilo. Izasao sam coveku, taksisti (pretavio se kao taksista) u susret i u njegov stan na bul oslobodjenja doneo predmete iz oglasa uz GRATIS kuciste (na poklon) i kompletan kompjuter sa kupcevom starom grafickom instalirao, povezao i pustio u rad. Naravno bez windows operatvnog sistema, samo u BIOS i to j proteklo u potpunom redu i kupac se slozio da kupi predmet iz oglasa i da ce instalirati windows sam. Odmah po instalaciji windows 7 javio se sa prituzbom da nema interneta i da je sigurno maticna ploca neispravna. Medjutim ja sam mu predlozio da instalira WIN 10 gde ce sistem sam instalirati drajver za LAN karticu i nece biti problema. Tako je i bilo i kupac je instalirao WIN 10 i javio da je sve OK i da sam bio u pravu. Medjutim kupac kad je po njegovim recima kupio drugu grafiku pojavile su se neke greske u vidu treperenja ekrana. Kupac se opet javio sa prituzbom i posle duge i mucne rasprave, koja je komplet poslata administraciji, pune pretnji i izmisljotina raznih od strane kupca, ja sam predlozio kupcu da dodje do mene, donese komponente na pola sata da ih istestiram i ako su u onom stanju u kojem sam ih prodao, znaci POTPUNO ISPRAVNE, ja bih prihvatio nazad, bez dalje rasprave samo da se na neki nacin sporazumno resi problem. Tri puta sam nudio, kupac je odbio i ovo je rezultat svega.

Kompjuteri | Desktop > Polovni kompjuteri

Opis iz oglasa tačan: Ne

Komunikacija protekla dobro: Ne

Ispoštovan dogovor: Ne

Prunudjen sam da dam negativnu ocenu. Kopjuter ima problem sa integrisanom grafikom procesora, na rezoluciji do 1440X900 radi ok, preko te rezolucije posle desetak minuta rada slika počne da igra u gornjem delu ekrana i pojave se bele crte . Obavestio sam prodavca ali nema nameru da se problem resi konkretno (zameni deo ili odradi nešto) i tvrdi da je kod njega radio ok i kako nema nameru da on resava ˝moj problem˝. Ponudio mi da promeni originalni kuler procesora za jači na što nisam pristao jer da je grafika procesora ok ne bi pravila problem i na osnovnom prozoru a da ne pričamo o igricama koje bi trebalo bez problema da podrži. Tako da od mene negativna ocena ! !!
Posle uspesno obavljene trgovine, u kojem sam kupcu na njegovu adresu u njegovu kucu odneo predmet trgovine, gde se kupac uverio u ispravnost i dao POZITIVNU ocenu o saradnji, i ja sam dao kupcu takodje pozitivnu ocenu. Nakon nedelju dana posle je nastao neki problem pri kupcevom koriscenju predmeta sa drugim polovnim monitorom, a koji mozda i nema veze sa predmetom koji sam mu prodao. Koji mozda ima veze sa neispravnoscu drajvera koji je kupac preinstalirao, zatim mozda sa neispravnoscu drugog monitora i sl. Ja sam kupcu ponudio jedno resenje koje je odbio. Kupac je kontaktirao administratore i na moje zaprepascenje, POZITIVNA ocena koju je dao, a koja je sad na mom nalogu i moje prakticno vlasnistvo,je obrisana i data nova NEGATIVNA ocena. Kupac nije dete, nego ozbiljan covek. Molim administratore da vrate onu ocenyu koju je ozbiljan covek dao posle uspesno obavljene saradnje.
PredlogProblemKontakt

U skladu sa Pravilima i uslovima korišćenja i Polisom o poštovanju privatnosti, KupujemProdajem koristi Cookie-je da bi obezbedio dobro korisničko iskustvo, prikazivanje personalizovanog sadržaja, prikazivanje reklama, kao i druge funkcionalnosti i usluge koje ne bismo mogli da obezbedimo bez Cookie-ja.